ÜRÜN BULUNMAMAKTADIR

Aşılama Budama

Budama, kırık, hastalık, ezik, eğri ya da hızlı büyümekte olan bitki ve ağaç dalları için gerekmektedir. Bitkilere ve ağaçlara düzgün şekil vermek içinde budama yapılmaktadır. Budama meyve ağaçlarının kaliteli çiçek açmasını ve meyve vermesini de etkilemektedir. Bahçelerdeki süs ağaçlarının şekilleri için de budama işlemleri esnasında budama makası kullanılmaktadır.

 

Aşılama ve Budama Malzemeleri Nelerdir?

Aşılama ve budama işlemleri bahçecilikte sıklıkla başvurulan yöntemler arasında yer almaktadır. Aşılama ve budama uygulamalarının yapılabilmesi için belirli araç ve gereçlere gereksinim duyulmaktadır. Bitkilerin istenilen özelliklere sahip olması için aşılama, bitkilerin daha sağlıklı ve verimli olmasını sağlamak içinde budama yapılmaktadır. Bitkilere şekil vermek veya hastalıklı kısımlarını temizlemek için de budama yapılmaktadır. Aşılama ve budama yaparken gereken temel malzemeler, yaygın ürün yelpazesi ile kategorimizde yer almaktadır.

 

Aşı bıçağı, aşı macunu, aşı gözü, aşı bandı ve şeridi aşılama malzemeleri çeşitlerindendir. Budama makası, lob makası, testere, teleskopik budama makası ve budama bıçağı gibi aletlerde budama ekipmanlarındandır. Bu cihazların yanı sıra el eldiveni ve budama sehpası da budama malzemeleri çeşitleri arasındadır. Bitkilerinizin sağlığı ve de yapılacak olan işlemlerin başarılı olması için aşılama ve budama malzemeleri çeşitleri arasından seçim yapabilirsiniz.

 

Budama Ne Zaman Yapılır?

Kanayan ağaçlar olarak bilinen Huş, akçaağaç, ceviz, yalancı akasya, kızılağaçlar ve kavaklar da budama mevsimine dikkat etmek gerekmektedir. Bu tür ağaçlar da budama için ilkbahar uygun olmayıp, yaz ya da sonbaharda budama yapılmalıdır. Mevsim boyunca büyümeyi devam ettiren ağaçlarda budama gerektiğinde istenildiği zaman yapılabilmektedir. Bu tür ağaçlar arasında Ardıç, Servi, Şimşir ve Yabancı Serviler bulunmaktadır. Kısacası bu tür ağaçlarda tüm mevsim boyunca budama yapılabilir. Oya ağacı gibi ağaç cinslerinde ise budama için uygun zaman ilkbahar aylarıdır. Bu tür ağaçlar sürmeden önce kış aylarında da budama yapılabilmektedir. Budama zamanına dikkat edilmediği takdirde o sene açacak olan çiçeklerin tomurcukları budama işlemlerinde alınabilir ve ağaç çiçek açamaz.

 

Aşılama Neden Yapılmaktadır?

Aşılama uygulaması ağaç ve bitkilerdeki tomurcuklanma dönemi öncesinde uygulanmaktadır. Tomurcuklanma dönemi sonrasında da aşılama yapılan işlemlerdendir. Ancak genel olarak aşılama için kış ve erken ilkbahar dönemi tercih edilmektedir. Ayrıca yaprak döken ağaçlar özellikle kış aylarında aşılanmaktadır.

 

Ağaçlarda ve bitkilerdeki aşılama farklı amaçlar için yapılmaktadır. Aşılamanın en büyük amacı ise meyve yahut bol çiçeklenen bir ağacın aktarılması istenen özelliklerinin kuşaktan kuşağa ilerlemesini sağlamaktır. Aşılama işlemi kolaylıkla yapılabilmektedir. Bu nedenle sayıca azalan ağaçların veya bitkilerin çoğaltılma içinde aşılama yapılmaktadır. Aşılama sayesinde ağaçların ve bitkilerin çeşitliliği kolaylıkla arttırılmaktadır. Ayrıca aşılama ile bodur ağaçlardan anaç ağaç olarak yararlanmaktadır.

 

Aşılama Yöntemleri Nelerdir?

Aşılama uygulaması genellikle meyve ağaçlarında sıklıkla uygulanmaktadır. Birbirinden değişik aşılama yöntemleri ağaçların ve bitkilerin farklı gereksinimleri giderebilmek için uygulanmaktadır. Aşılama teknikleri ise göz aşısı ve kalem aşısı olmak üzere farklılaşmaktadır. Göz aşısı ve kalem aşısı ise kendi aralarında farklı şekillerde kullanılan yöntemlere ayrılmaktadır.

 

Şarjlı budama makası ve dal budama makasları, budama yöntemlerine göre farklı gövde ve bıçak tasarımına sahiptir. Kullanılan malzemenin kalitesine ve özelliklerine göre değişiklik gösteren budama makası fiyatları her bütçeye hitap etmektedir. Farklı kullanım alanlarına sahip Budama makası modellerini ve fiyatlarını kategorimizden inceleyerek Çiftlik Mağazam avantajları ile sipariş verebilirsiniz.

 

Budama Aşılama Teknikleri Nelerdir?

2 bitki parçasını bir bitki gibi kaynaştırıp, büyümeleri sürdürecek şekilde birleştirilmesi için yapılan aşılama teknikleri farklılık göstermektedir. Aşılama işlemleri için 2 parça gerekmektedir. Oluşan yeni bitkinin üst bölümünü tacını meydana getiren kalem ya da çeşit, kök sistemini meydana getiren bölüme ise anaç’tır. Aşı çeşitleri göz aşısı ve kalem aşısıdır. Göz aşısı T, yama, flüt, bilezik ve yongalı olmak üzere uygulama şekline göre değişiklik göstermektedir. Kalem aşısı ise yarma, kakma, İngiliz, kenar, yanaştırma, kemer ve köprü gibi uygulama şekilleri ile yapılmaktadır.

 

Aşılama ve Budama Bıçakları

Aşılama ve budama bıçakları modelleri bahçe ve tarım uygulamaları esnasında kullanılmakta olan önemli araçlar arasındadır. Aşılama bıçakları isminden anlaşılacağı üzere bitki aşılamasında kullanılmaktadır. Ayrıca bitki dokularını kesmek ya da birleştirmek için tercih edilen aşılama ve budama bıçakları özel olarak tasarlanmış tasarıma sahiptir. Bitkilerin genetik özelliklerini farklılaştırmak ya da birbirinden farklı bitkileri bir araya getirmek için de aşılama bıçakları uygundur.

 

Budama bıçakları da bitkilerin olması gereken şekilde kesilmesi yahut düzeltilmesi için kullanılan bıçaklardandır. En iyi budama bıçakları, bitkilerdeki kötü veya kuru dalları temiz ve düzgün şekilde kesebilmek için tasarlanmıştır. Çok keskin olan budama bıçakları modelleri, bitkilerin büyümesini, şekillenmesini ve sağlıklı bir şekilde gelişmesini sağlamaktadır. Hem aşılama bıçakları hem de budama bıçakları bahçe işleri ve tarım alanlarında başarılı sonuçlara ulaşılmasını sağlamaktadır.

 

 

 

 

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR