Bu yazımızda sizlere Latincede Musca domestica dile anılan karasinekler hakkında ilginç bilgilerden bahsedeceğiz. Karasinekler çoğunlukla gri renklidir ve 4-7,5 mm uzunluğunda olup göğüs kafesinde dört siyah şerit bulunmaktadır. Karasinekler dinlenmek için köşeleri, kıyıları ya da ince cisimleri tercih etmektedir.
Karasinekler iç mekanlarda, zeminlerin, duvarların ve tavanların üzerinde durmaktadırlar. Dış mekanlarda ise çöp kutuları, çit telleri, bitkiler, toprak ve daha birçok yerde durmaktadırlar. Karasineklerin geceleri dinlendikleri yerler ise çoğunlukla yiyeceklerin yanı ve toprağın 1,5-4,5 metre yukarısında dinlenirler.
Karasineklerin doğal ortamlarda ömürleri yaklaşık bir aydan daha azdır. Karasinekler pupa evrelerini 10 gün içerisinde tamamlayarak yetişkin bir sinek olarak meydana gelmektedir. Ancak pupa evresinden çıktıklarında büyümeleri de duracaktır. Tat alma organı olarak küçük tüylerle kaplı olan karasineklerin petek gözleri karmaşık olduğundan kendilerine binlerce lens sayesinde oldukça geniş bir görüş alanı sağlar.
Kolera, tüfo, tüberkiloz ve dizanteri gibi rahatsızlıklara yol açan hastalıkları taşıyan karasineklerin normalde 100’ün üzerinde hastalık mikrobunu bünyelerinde barındırmaktadır. Bu mikropları ise dışkı, çöp ya da diğer çürüyen maddelerle beslendiklerinde ayakları ve ağızları ile toplarlar.
Ayakuçları iki çengelli ve tüy yastıklı olan karasineklerin tüy yastıkları, vantuz gibi yapışma özelliğine sahiptir. Hortum şeklinde tüplü bir yapıya sahip ağızları ile yiyeceklere dokunup tadını deneyerek istedikleri nitelikte ise, besin üzerine ağızlarında salgıladıkları tükürüğü boşaltarak kıvamını ayarlayarak emerler.
Kondukları gıdalara taşıdıkları mikrobu bulaştıran karasinekler, üstelik günde 30-60 defa çıkarttıkları dışkıyı her yere bırakır. Kanat yapıları çok kuvvetli olduğundan 1 saniyede 150-200 defa kanat çırpmaktadır. Uçacakları zaman, yön belirleyicileri ve denge organları ile hazırlıklarını yaparak, rüzgar şiddet ve yönünü belirledikten sonra uçuşa geçerler.
Tüm bu hazırlıkları ise bir saniyenin altında gerçekleştirirler. Uçuş esnasında kanatları birbirinden bağımsız bir şekilde hareket etmektedir. Havada ise istedikleri yön ile şekilde uçma yeteneğine sahiptirler. Saatte ortalama 10 km hızla uçabilirler. Bu uçuş esnasında büyük enerji kullandıklarından, şekerli gıdalara ihtiyaç duyar ve buldukları yerde hemen saldırırlar.
Karasinekler Nasıl İlaçlanır?
Etrafta uçuşan karasinekler bazen gerçek bir bela olmaktadır. Aynı zamanda da hastalık yayabilirler. Bu nedenle kurtulmak çok önemlidir. Karasinek ile mücadele etmek her zaman kolay olmaz. Çoğu zaman bir sinek raketinden daha fazlasına ihtiyaç duyulur. Karasinek ile mücadele etmenin farklı adımları bulunmaktadır. Burada karasinek ilacı sizlere yardımcı olabilir.
Burada önemli olan karasineklerin diğer sineklerle karşılaştırılması kolay olduğundan ilk olarak tespit edilmelidir. Çünkü farklı türdeki sineklerde benzer görünümde olmakta ancak farklı mücadele yöntemleri olabilir. Bu nedenle karasinekleri tespit etmek ve onlardan kurtulmak için karasinek ilaçları kullanabilirsiniz. Etkili bir ilaç kullanmak istiyorsanız aşağıdaki ürünümüzü inceleyebilirsiniz.
Delete Sprey Karasinek İlacı 500 ml

Ürünü İncele: https://www.ciftlikmagazam.com/delete-sprey-karasinek-ilaci-500-ml
Tüm karasinek ve genel uçucular ile mücadelede kullanılan delete sprey karasinek ilacı iç ve dış alanlarda etkilidir. Karasinekler ile diğer tüm haşerelerde etkili, güvenilir formulasyonu ile delete sprey kullanılabilir. Kullanım kolaylığı ve yüzeylere uygulanması ile etkili bir üründür. 500 ml’lik ambalajı ile iç ve dış alanlarda tüm haşerelere karşı mücadelede kullanılmaktadır.