Dana Ne Yerse Kilo Alır?

dana

Besi hayvanları toplu bir şekilde ya da tek başlarına yem tüketmektedir. Besi hayvanlarına gün içerisinde 2 ya da 3 kez yem verilmektedir. Verilecek olan ilk yemin sabahın erken vakitlerinde verilmesi gerekmektedir. Son yem ise akşam olmadan önce verilmelidir. Şayet gün içerisinde 3 kez yem verecekseniz ikinci yemleme öğle vakti ve üçüncü yemleme akşam olmadan yapılmalıdır.

Yem verilirken her yenilemenin arası eşit olmalıdır. Sağlığı yerinde olan danalar yem verme ardından daha çabuk kilo artışı yaşamaktadır.

Danalarda kilo artışı yapılabilmesi için yem içeriğinde protein oranının fazla olması gerekir. Besi danası olarak yetiştirilecek hayvanların gün içerisinde tükettikleri yemlerin yeterli seviyede protein, enerji ve öteki besin maddelerinin de mevcut olması gerekir.

Danaların günlük temel besin gereksinimlerinin bu yemler ile giderilmesi ağırlık artışı bakımından son derece mühimdir. Danaların sağlıklı ve kaliteli bir hayata sahip olmaları için kireç taşı, vitamin, tuz, pamuk tohumu küspesi, ayçiçeği küspesi, kepek, arpa, mısır, buğday ve mineral karışımının hazırlanması gerekmektedir.

Besi hayvanlarının yetiştirilmesinde mühim hususlardan biri de sağlıklı beslenme şartlarıdır. Danaların sağlıklı ve kaliteli bir hayat yaşamalarını sağlamak için tükettirilen yemlerin içeriği ve kalitesi hakkında bilgi sahibi olmanız gerekir.

Danaların et ürünlerini yükseltmek amacı ile besi hayvancılığı yapılmaktadır. Besicilik ile ilgilenirken hayvanın yaşı, cinsiyeti, ırkı, görüntüsü ve sağlığı çok büyük bir öneme sahiptir. Besi hayvanı olarak yetiştirilecek danalar genel olarak ahır ya da etrafı çevrili bir yerde yaşamlarını sürdürmektedir. Besi hayvanlarına yem verirken, tek ya da toplu bir biçimde yem vermek mümkündür.

Besi hayvancılığına başlamadan evvel ne kadar zaman boyunca besiye devam edeceğinizi önceden belirlemiş olmanız gerekir. Besi sonuna yaklaştığınız zaman bu süreci uzatıp kar seviyesinde düşüş yaşamamanız gerekir. Besi sürecini mümkün olduğunca en ekonomik vakitti sonlandırmanız gerekir. Besi sonunda besiden arzu ettiğiniz karı elde edebilmeniz gerekir.

Hayvancılıkta beslenme kadar yapılan bakımların da büyük bir önemi vardır. Hayvanın yaşadığı alanın temiz olması ve kalabalık olmaması gerekir. Hem beslenme hem de bakım koşulları iyi olduğu vakit istenilen verim elde edilecektir.

Etiketler: dana ne yerse kilo alır
Mayıs 08, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR