Gebe Hayvana Silaj Verilir Mi?

gebe hayvan

Silaj nedir? Silaj hangi aralıklar ile verilmelidir? Silaj nasıl yapılır? Mısır silajı nedir? Silajın faydaları nelerdir? Gebe hayvana silaj verilir mi? Gebe düve ve ineklerin bakımı nasıl olmalıdır? Gebe ineklerin beslenmesi nasıl olmalıdır? Hangi hayvanlara silaj verilir? Silaj yemi gebe hayvanlara zararlı mıdır? Silaj hakkında merak ettiğiniz veya öğrenmek istediğiniz bütün sorularınızı sizler için cevaplandırıyoruz.

Silaj Yemi Gebe Hayvana Verilir Mi?

Silaj yemi özellikle genç ve yetişmekte olan hayvanların beslenmesinde kullanılmaktadır. Silaj yemi yeşil yemin az olduğu durumlarda verilmektedir. Silaj genç ve yetişmekte olan hayvanlara günde ortalama 2 veya 3 kilogram kaliteli kuru ot ile verilmelidir. Ayrıca bunun yanı sıra1 veya 2 kilogram keşif yem verilmesi de unutulmamalıdır.

4 aylıktan küçük olan hayvanlara silaj yemi yerine kaliteli kuru ot verilmesi daha doğru olmaktadır.

Doğumuna 2 ay kalmış gebe hayvanlara verilecek olan silaj yeminin azaltılması gerekmektedir. Bunun yanı sıra 8 ile 10 kilo süt veriyormuş gibi keşif yemi ile beslenmesi daha doğru olur. Gebe hayvanlara kesinlikle küflü veya bozulmuş silajlar verilememelidir. Bu konuda gereken bütün özeni göstermeniz gerekir.

Silaj yemi süt ineklerine 15 ile 30 kilogram, düvelere 10 ile 15 kilogram, danalara 5 ile 10 kilogram ve son olarak küçükbaş hayvanlara 4 ile 6 kilogram kadar verilmelidir.

Silaj Yemi Nasıl Muhafaza Edilmelidir?

Günlük olarak yemlemede kullanılan silaj yemlerinin ahırda bekletilmemesi gerekmektedir.

Yemleme sırasında kullanılacak olan silaj yemi, sağım sonrasında barınağa taşınmalı ve bu sırada hayvanlara verilmelidir. Sağım öncesinde önceki yemlemede kullanılan ve yemliklerde kalan silaj yemlerinin ahırdan uzaklaştırılması gerekmektedir. Daha sonra ise ahırın iyice havalandırılması gerekmektedir.

Etiketler: gebe hayvan
Mayıs 09, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR